Activitatea România -Țara mea!

Activitatea România -Țara mea!

”România-Țara mea!”, activitate desfășurată cu prilejul sărbătoririi Zilei naționale a României, a fost organizată de Cercul de Istorie ”Privire în trecut” a Liceului de Informatică ”Grigore Moisil”, sub coordonarea d-nei prof. Maria Rados. Cu această ocazie, liceul a fost onorat cu prezența Directorului Muzeului Universității Al. I. Cuza, Iași, în același timp profesor de istorie la Facultatea de Istorie, conf. univ. dr.  BOGDAN MALEON. Deschiderea acestei activități s-a realizat prin intonarea Imnului Național al României de către toți elevii pasionați de istoria națiunii noastre. Imediat după acest moment, doamna director adjunct, prof. Adina Romanescu a avut o scurtă intervenție cu privire la devotamentul de care am dat dovadă ca și organizatori sau participanți la fiecare activitate derulată în cadrul Cercului de istorie.

Corul liceului, coordonat de către domnul profesor Paul Aneci, ne-a încântat, încă o dată, cu melodii care au întreținut atmosfera plină de sărbătoare. Domnul prof. Bogdan Maleon a ținut un discurs despre importanța istoriei în viața cotidiană, fiind și dumnealui plăcut impresionat de inițiativa și demersul Cercului de Istorie. A urmat concursul de postere pe tema “România – Țara mea!”, ce a fost un bun prilej pentru toți elevii din clasele V-X de a-și dovedi abilitățile în materie de artă plastică sau digitală și totodată iubirea față de patrie. Elevii au fost stimulați cu diplome și premii sub formă de reviste/cărți, oferite de către Muzeul UAIC și Cercul de Istorie al liceului nostru, pentru cele mai reușite și originale lucrări. În continuare, elevele Alexandra-Diana Croitoru și Ștefana-Maria Filip, membre ale Cercului de Istorie, au susținut o comunicare, cu ajutorul unei prezentări PowerPoint ce a avut drept temă ”Anul 1918 în România” și care sublinia momentele prin care s-a realizat România Mare în anul 1918. Pe baza prezentării, au fost pregătite o serie de întrebări pentru auditoriu, ce au reprezentat încă o ocazie pentru elevii noștri de a-și demonstra perspicacitatea și atenția. În final, ca rezultat al muncii depuse pe parcursul anului școlar, Cercul de Istorie ”Privire în trecut” și-a lansat cel de-al treilea număr al revistei, intitulat ”Civilizații dispărute”.

Mulțumiri speciale doamnei profesor coordonator Maria Rados, fără de care n-am fi putut comemora în acest cadru ziua noastră națională. Totodată, mulțumim doamnei director educativ Maria Pașcan, mereu alături de noi la activitățile educative extrașcolare, profesorilor Mihaela Știrbu și Paul Aneci, prezentatorilor activității (elevii Andreea Bodnariu și Călin Cristian, din clasa a XI-a A), membrilor Cercului de istorie și tuturor celor care au fost prezenți la această activitate.

Realizat de: Croitoru Alexandra-Diana și Filip Ștefana-Maria
Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Related Posts