Cazuri reale

Alex D., 26 de ani

"M-am internat pentru ca trebuie sa scap de intoxicatia asta. Am copii, nu ma ajuta nimeni si trebuie sa muncesc, dar in halul in care sint nu pot. La inceput am luat fortralul ca sa scap de durerile de pancreas si, cu timpul, am invatat sa mi-l injectez singur in vena. Luam bani de la mama, luam si alocatiile copiilor si ii dadeam pe toti pe fiolele de fortral. Foarte multa lume ma cunoaste ca pe un baiat bun si linistit si nu vreau sa vada ce am ajuns."


George S., 45 de ani

"M-am apucat din prostie, acum patru ani. Aveam un prieten turc care imi dadea drogul gratis, dar mai apoi a trebuit sa-l cumpar. Daca nu imi faceam heroina aveam niste dureri groaznice, asa ca ajunsesem sa-mi fac 4-5 injectii pe zi. Sint casatorit, am un copil, dar sotia m-a parasit, ca s-a saturat. De fiecare data cind plec din spital sper sa nu ma intorc niciodata. Cind ies de aici nu mai am dureri, sint un om sanatos, zic eu, da? psihicu? ma omoara. Ajung acasa si citeva zile reusesc sa ma stapinesc, dar ajunge sa dau ochii cu unul dintre furnizori, ca gata, cedez."


"M-am apucat de fumat in clasa a V-a mergand la Internet Cafe. Acolo fumau aia ca turcii si ma enerva fumul de tigara. Dar voiam sa stau. Asa ca m-am apucat si eu de fumat, macar sa stau in fumul meu."


"Din pacate am avut nefericita experienta de a vedea ce face drogul din om. Cumnatul meu (fratele cel mai mic al sotzului) s-a apucat de droguri. Acum se afla sub tratament, de vreo 2-3 luni, e greu, foarte greu. Sotzul meu a fost distrus, la un moment dat oscila intre furie si disperare, el s-a ocupat de fratele lui, l-a dus la spital, l-a insotit la psiholog, nu l-au lasat sa iasa nicaieri neinsotit de unul din membrii familiei. Nu s-a terminat inca, va mai dura pana o sa putem sa-l declaram vindecat, insa avem sperantze. Comportamentul lui s-a schimbat in bine si sper sa ramana asa."