Provocări ale conectării în educație - Social Media și școala

12:04, 15-11-2021 | Postat in: Activităţi

Vă invităm la evenimentul Provocări ale conectării în educație - Social Media și școala, organizat de Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași - școală pilot în domeniul Educației Media.

            Trăim într-o epocă a conexiunilor rapide, în care schimbarea și adaptarea par a fi termeni cheie ai evoluției. Educația în era contemporană presupune, printre altele, o relație dinamică între școală și societate, în care comunicarea este un proces în continuă transformare. Digitalizarea accelerată impusă de contextul pandemic aduce cu sine o redimensionare a tot ceea ce înseamnă internetul și relația școlii cu universul virtual. În acest context rețelele sociale și impactul pe care îl au asupra vieții adolescenților reprezintă o provocare față de care școala nu ar trebui să rămână indiferentă.
            În Săptămâna Globală a Educației, LIIS vă invită la o activitate inedită, despre relația dintre Social Media și școală, așa cum se configurează ea în prezent. Așadar, te invităm joi, 18 noiembrie 2021, la un eveniment interactiv, în care elevi și profesori se contectează într-o discuție captivantă despre provocările Social Media. Activitatea se adresează profesorilor (indiferent de disciplina predată) și elevilor de liceu. Toți participanții vor primi diplomă de participare.

            Invitatul Cristina Jamscheck, din partea Centrulului pentru Jurnalism Independent va  discuta pe tema Bulele informaționale în social-media. Pentru a acționa împreună, vom oferi cadrelor didactice din întreaga Românie, o nouă resursă educațională deschisă creată de profesorii din cancelaria Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, intitulată Social Media în școală (repere pentru utilizarea Social Media în activități didactice și extrașcolare). Lucrarea a fost realizată de profesorii din cancelaria Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași, sub coordonarea - prof. dr. Anamaria Ghiban și prof. dr. Mihaela - Adina Romanescu.
           
Pentru a putea participa la eveniment este necesară completarea formularului de înscriere disponibil la linkul, până în data de 17 noiembrie 2021, inclusiv: Formular de înscriere la evenimentul „Provocări ale conectării în educație - Social Media și școala”.

Evenimente

LIIS în presă
11:47, 25-03-2024

LIIS în... citeşte mai mult »

ÎNTÂLNIRI DE PROMOŢIE 2024
12:55, 12-03-2024

Promoția 1979 a Liceului de Informatică Iași - organizeaza întâlnirea de 45 ani de la absolvire vineri,... citeşte mai mult »

ÎNTÂLNIRI DE PROMOŢIE 2023
14:15, 25-10-2023

Promoția 1978 a Liceului de Informatică Iași - organizeaza întâlnirea de 45 ani de la absolvire... citeşte mai mult »