Scurt istoric

LICEUL TEORETIC DE INFORMATICĂ „GRIGORE MOISIL” IAŞI

                                                         IT. Atitudine. Profesionalism.

IT. Înfiinţarea Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi în 1971, cu denumirea „Liceul pentru Prelucrarea Automată a Datelor"  (între primele 5 din ţară), a coincis cu începuturile dezvoltării informaticii în mediul universitar şi preuniversitar. Atribuirea numelui profesorului Grigore C. Moisil liceului a avut darul de a individualiza instituţia noastră în rândul şcolilor ieşene, aşa cum Moisil s-a remarcat în lumea informaticii internaţionale, fiind considerat unul dintre ctitorii săi. Elevii liceului au datoria de a onora numele lui Grigore Moisil prin strădaniile lor, după modelul marelui mentor, căruia i s-a acordat în 1996 „Computer Pioneer Award” de către IEEE SUA.

Liceul este un promotor al dezvoltării competenţelor de programare în rândul elevilor şi a iniţiat, în 2001, Concursul Naţional de Informatică „Urmaşii lui Moisil”, aflat anul acesta la a XIII-a ediţie.  

La fel de emblematic pentru ethosul şcolii este preocuparea permanentă a profesorilor de a realiza softuri educaţionale interdisciplinare utilizate ca resurse ce garantează un act didactic modern, creativ şi eficient. Echipe formate din profesori de informatică, profesori de diferite specialităţi şi elevi au creat 18 soft-uri educaţionale care au fost premiate la competiţii naţionale şi internaţionale.

Numărul însemnat de absolvenţi ai liceului care işi fac cunoscută prezenţa în ţări din America de Nord, Europa de Vest, sau chiar Japonia, lucrând la companii de prestigiu ca Microsoft USA(23), GOOGLE, CONTINENTAL, AMAZON etc., confirmă calitatea şi competitivitatea educaţiei de specialitate oferite de liceul nostru.

Atitudine. Formarea unui anumit mod de abordare a societăţii, implicarea în viaţa acesteia, imboldul de a iniţia afaceri, dezvoltarea resurselor personale trebuie să fie rezultatul unui mix educaţional eficient între situaţii directe de învăţare şi situaţii asistate de calculator, între orele de clasă şi oportunităţile create prin activităţile de învăţare nonformale. Oferim elevilor noştri proiecte de orientare în carieră şi dezvoltare antreprenorială, experienţe de lucru în companii IT şi instituţii, stagii internaţionale de dezvoltare a competenţelor informatice solicitate pe piaţa europeană a muncii.

Liceenii cu rezultate deosebite obţinute la competiţiile de informatică îi susţin pe colegii lor  în dezvoltarea pasiunii pentru programare sau Web design, organizând Concursul de programare Moisil++ pentru gimnaziu sau ateliere de lucru Web Dev pentru liceu.  

Profesionalism. Promovarea educaţiei pentru excelenţă este o preocupare permanentă a instituţiei noastre. În acest context, în anul şcolar 2011-2012, cei  893 de elevi ai şcolii au obţinut 464 de premii la olimpiadele şi concursurile şcolare, 17 dintre acestea la nivel naţional şi internaţional. Anul trecut, 62 de elevi de liceu au participat la stagii internaţionale de pregătire, finanţate de Comisia Europeană, care au vizat dezvoltarea competenţelor informatice aplicate mediului bussines.

Titlul de Şcoală Europeană acordat din 2007 a confirmat rezultatele obţinute prin implementarea a peste 30 de proiecte europene (Comenius, Leonardo da Vinci, Euroscola etc.).

Liceul a construit şi construieşte un viitor sigur pentru elevii săi, fundamentat pe cunoaştere. Promovând educaţia bazată pe tehnologii informatice la toate disciplinele de studiu, liceul a iniţiat competiţii deosebit de apreciate în contextul educaţional ieşean şi naţional: „Istorie şi societate în dimensiune virtuală” (concurs naţional, ediţia a XI-a), „Literatură română în dimensiune virtuală” (concurs naţional, ediţia a IV-a), „Religia în dimensiune virtuală” (concurs interjudeţean, ediţia a VII-a) şi „Infochim” (concurs interjudeţean, ediţia a VII-a).

Ca o sinteză a celor trei repere ale şcolii IT. Atitudine. Profesionalism., absolvenţii noştri de pe toate meridianele globului, continuă să vibreze alături de noi, pe drumul lor spre desăvârşire.

Stimularea elevilor în reconstrucţia permanentă a identităţii, în vederea formării unor personalităţi distinse, rămâne idealul profesional al tuturor cadrelor didactice de la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iaşi.

 

Evenimente

LIIS în presă
10:37, 18-07-2024

LIIS în... citeşte mai mult »

ÎNTÂLNIRI DE PROMOŢIE 2024
12:55, 12-03-2024

Promoția 1979 a Liceului de Informatică Iași - organizeaza întâlnirea de 45 ani de la absolvire vineri,... citeşte mai mult »

ÎNTÂLNIRI DE PROMOŢIE 2023
14:15, 25-10-2023

Promoția 1978 a Liceului de Informatică Iași - organizeaza întâlnirea de 45 ani de la absolvire... citeşte mai mult »