Şanse egale în utilizarea tehnologiilor moderne

06:27, 02-12-2005 | Postat in: Activităţi

Proiectul este finanţat de Agenţia Naţională Socrates şi se va desfăşura pe o perioada de 3 ani (2005-2007).

Liceul nostru este coordonatorul proiectului Comenius de dezvoltare şcolară “Şanse egale în utilizarea tehnologiilor moderne”.

Partenerii implicaţi în proiect sunt:

ITCS „ROSA LUXEMBURG”, Bologna, Italy - www.luxemburg.bo.it

Associação Diogo de Azambuja – Escola Profissional de Montemor- O-Velho , Portugalia - www.ada-net.org

Liceul de Informatică „Grigore Moisil”, Iasi, Romania – www.liis.ro – COORDONATOR

ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ , Usak, Turkey

T.C. MILLI EGITIM BAKANLIGI ADANA FEN LISESI, Adana, Turkey

Obiectivul principal al acestui proiect este facilitarea accesului la tehnologiile moderne pentru toţi elevii, în special pentru cei care provin din familii sărace sau mono-parentale sau pentru fete, faţa de care s-a constat o tendinţă disciminatorie în domeniul IT.

Un alt obiectiv este conturarea unor repere teoretice şi metodologice necesare în procesul didactic ce vizează tematica tehnologiilor moderne. Studiul tehnologiilor moderne nu reprezintă o cerinţă a curriculumului naţional dar flexibilitatea sistemului de învăţământ românesc permite introducerea acestui subiect în componenta curriculum la decizia şcolii.

Parteneriatul cu şcoli cu aceleaşi nevoi educaţionale şi aceleaşi preocupări legate de dezvoltarea curriculară şi de integrarea în dimensiunea europeană va crea cadrul favorabil unor schimburi interculturale care vor determina racordarea procesului educativ la standele europene în educaţie.

Echipa de proiect :

• Carmen Losonczy – director

• Mirela Ţibu – prof. informatică, coordonator de proiect

• Valeriu Vâlcu – prof. geografie

• Anişoara Ivanovici – prof. geografie

• Gabriela Butnaru – prof. informatică

• Ivasc Cornelia -- prof.informatica

• Elevi: Elena Carp (XI B), Anca Lăcătuş (XI B), Victoria Creţu (X B), Alina Mihăilă (XI B), Ilinca Ispas (IX B), Alexandru Perieţeanu (X C), Ioana Loredana Marţin (X C)

Salutăm orice iniţiativă din partea profesorilor sau elevilor care doresc să se implice în acest proiect. Puteţi descărca de aici o prezentare mai completă.

Prezentare powerpoint

Evenimente

LIIS în presă
08:00, 06-11-2022

LIIS în... citeşte mai mult »

ÎNTÂLNIRI DE PROMOŢIE 2022
22:11, 07-05-2022

Promotia 1982 a Liceului de Informatică Iasi organizează intilnirea de 40 de ani de la absolvire, sâmbătă, 14 mai 2022:... citeşte mai mult »

Dosar alocație 18 ani
11:00, 02-11-2021

Dosarul trebuie depus în luna în care eleva/elevul împlinește 18 ani. Se pot trimite documentele scanate... citeşte mai mult »