Concursul de programare Moisil++, Ediția a XVII-a
07:14, 19-12-2023 | Postat in: Activităţi
Concursul de programare Moisil++, Ediția a XVII-a
Ștafeta performanței în informatică LIIS 4 LIIS
Planificare pe laboratoare Moisil++
marti, 19 decembrie 2023
9:00 - 9:30 - accesul în laboratoare conform planificării
9:30 - 9:59 - crearea contului pe platforma de concurs și participarea la runda de test
10:00 - 13:00 - concurs clasele V - VIII
10:00 - 14:00 - concurs clasele IX - XII
vineri, 12 ianuarie 2024 - festivitatea de premiere - Amfiteatrul Centric
Antrenamentul de performață în informatică LIIS 4 LIIS este o valoare fundamentală a urmașilor lui Moisil, pasionați de programarea în mediu competititv.
Moisil++ a fost inițiat în anul școlar 2007-2008 de către doamna prof. Cornelia Ivașc împreună cu olimpicii naționali la Informatică din acea perioadă. Experiența de concurs, pregătirea superioară susținută, performanțele înalte și dorința de a-i sprijini și pe colegii mari și mici să se dezvolte și să își cultive pasiunea pentru programare, au determinat tinerii olimpici din LIIS să realizeze până acum 16 ediții ale Concursului Moisil++, sub coordonarea profesorilor de Informatică din LIIS.
O adevărată ștafetă a performanței a fost transmisă în fiecare an cu bucurie minților tinere care au învățat lecția respectului și generozității și au continuat să scrie povești de succes în competițiile de programare.
Ediția a XVII-a a Concursului de programare Moisil++ se desfășoară în data de 19 decembrie 2023, în laboratoarele LIIS și reprezintă un antrenament pentru olimpiada de informatică, etapele municipală și județeană. Comisia științifică este formată din elevi cu o experiență vastă în activitatea de performanță înaltă la informatică, premiați și medaliați la olimpiade și concursuri naționale și internaționale, majoritatea membri în lotul național extins de informatică:
- Alexandru Gheorghieș, clasa a XII-a F - leader
- Liviu Dărăbăneanu, clasa a XII-a F
- Armand Miron, clasa a XII-a F
- Tiberiu Cozma, clasa a XI-a A
Comisia a realizat subiectele, soluțiile și testele de evaluare în concordanță cu nivelul și formatul subiectelor de la competițiile ce urmează și s-a ocupat de înscrierea și repartizarea concurenților. În etapa de verificare și calibrare a soluțiilor și testelor s-au implicat și alți elevi voluntari, cu rezultate și experiență competiționă remarcabilă.
La clasele IX- XII, proba durează 4 ore și constă în rezolvarea a 3 probleme de natură algoritmică, iar la clasele V - VIII proba durează 3 ore și constă în rezolvarea a 2 probleme de natură algoritmică.
Modul de evaluare este prin intermediul kilonova.ro, platformă cu evaluator online pusă la dispoziție de către Alex Vasiluță, olimpic și el, elev in clasa a 12a din Targu Jiu, căruia îi mulțumim pentru încurajarea și susținerea în acest mod a activității de performanță în informatică. Pe această platformă, concurentul se înscrie cu un cont cu parolă și primește subiectele în format electronic, cu posibilitatea de a le descărca. Pentru fiecare problemă concurentul încarcă fișierul sursă cu soluția sa și obține imediat puctajul corespunzător pe testele problemei. Pentru fiecare problemă pot fi încărcate mai multe surse pe rând, punctajul luat în considerare fiind al ultimei soluții încărcate.
Succes tuturor concurenților!
Evenimente
12:47, 25-07-2024
Promoția 1984 a Liceului de Informatică Iași - organizeaza întâlnirea de 40 ani de la absolvire... citeşte mai mult »
14:15, 25-10-2023
Promoția 1978 a Liceului de Informatică Iași - organizeaza întâlnirea de 45 ani de la absolvire... citeşte mai mult »