Excursia din cadrul saptamanii ,,Invata mai multe, fii mai bun”

Excursia din cadrul saptamanii ,,Invata mai multe, fii mai bun”

Brasovul… Nu contează câţi ani ai, ce nivel de pregătire intelectuală sau de unde vii, oraşul acesta minunat lasă aceeaşi impresie asupra tuturor celor ce-i calcă străzile. Chiar dacă vremea nu a fost ideală, nu a stricat câtuşi de puţin efectul pe care Brasovul l-a creat asupra noastră.
Am început cu Branul. Deşi încerc din răsputeri să evit clişeele, aş putea să jur că până şi praful din acel castel mirosea a medieval. Dacă vreţi să ştiţi cum miroase medievalul, mergeţi la Bran. Sigur o să distingeţi mirosul. Asta în cazul în care îl încurcaţi cu alte mirosuri. Ceea ce ar fi păcat…
A urmat Peleşul. Cel mai relevant în legătură cu Peleşul ar fi să spun că în condiţiile în care plouă cu găleata (literalmente!), nici unul dintre temerarii în cauza (în speţă, grupul de excursionişti) nu se mai sătura să privească la clădirea accea roşiatică şi ondulată care se profila pe vârful colinei. Cu un ochi la norocoşii cu umbrele, cu celălalt la ghioceii care, practic, invadaseră platoul din faţa castelului, am mers spre autocar, unde a urmat o diseminare înfocată a obiectivelor văzute.
Nu mi-e frică să afirm în numele tuturor celor care au mers în excursie că atmosfera de acolo a meritat fiecare picătură de ploaie, fiecare strănut şi ficare pachet de şerveţele. Într-adevăr, o experienţă de neuitat.

Share this Post: Facebook Twitter Pinterest Google Plus StumbleUpon Reddit RSS Email

Related Posts