GARDIANUL Cotidianul nr. 1 in Romania de anchete si investigatii
 
stirile de azi  |  arhiva  |  foto  |  meteo  |  parerea ta  |  contact  |  info Joi, 16 februarie 2006 l Numarul 1128

Prima pagina Eveniment Actualitate Externe Politica Societate
Economie
Media-monden Media-cultura Sport Linia fierbinte


Agentia de stiri, informatii si comentarii Rusia la zi


Alfa-net

   
Prima pagina Prima pagina  

Preluarea Flanco de catre Flamingo, anchetata de Consiliul Concurentei
Bodu: Vom aplica cota unica de impozitare si pe averile ilicite
Isarescu anunta ca va aplica toate masurile antiinflationiste aflate la indemana BNR
Fostul sef al AVAS, Gabriel Zbarcea, avocat la Fondul Proprietatea
Mobila se va scumpi intre 5% si 8% in acest an
Deficitul contului curent a crescut cu 33% in 2005
Structura de conducere a ADS, modificata


 

Acest articol a aparut in data de 13 februarie 2006

Versiunea pt imprimanta
Initiativa a Centrului Virtual de Excelenta SIVECO Romania

Competitia «Campion» formeaza viitorii campioni olimpici ai Romaniei

Demarata in noiembrie 2005, cea de-a III-a editie a ".Campion", se bucura de o participare numeroasa, la aceasta editie participand 1054 de elevi. Mai mult, ".Campion" 2006 este prima editie cu participare internationala, in concurs inscriindu-se si copii din Bulgaria, Republica Moldova, Albania, Canada, Vietnam si Nigeria. In prezent are loc runda a 8-a din cele 13 ale concursului.

Ultima runda a concursului se va finaliza pe 25 martie si va coincide si anul acesta cu editia a VI-a a Concursului Regional de Informatica "Urmasii lui Moisil" organizat de Liceul de Informatica "Grigore Moisil" din Iasi.

Alaturi de Cupa SIVECO, competitia ".Campion", coordonata de profesorii Emanuela Cerchez si Marinel Serban din Iasi, este parte a initiativei Centrul Virtual de Excelenta SIVECO Romania, organizat in colaborare cu Ministerul Educatiei si Cercetarii.

Circa 75% dintre finalistii ".Campion" 2005 considera ca nivelul de dificulate al problemelor este ridicat si ca aceasta competitie ofera o pregatire constanta la nivel national pentru olimpiadele nationale si internationale.

"Prin competitia «.Campion», desfasurata sub umbrela Centrului Virtual de Excelenta SIVECO Romania ne-am dorit sa oferim tuturor elevilor sanse egale de a participa la o pregatire de performanta in domeniul stiintei informaticii, de a le stimula pasiunea pentru acest domeniu si, se pare, ca am reusit. (…) O dovedesc rezultatele obtinute de finalistii ".Campion" la concursurile nationale si internationale", declara Radu Jugureanu, eContent Manager in cadrul SIVECO Romania.

Dintre cei 42 de finalisti ai editiei ".Campion" 2005, 26 au obtinut premii la ONI, sau s-au calificat pentru probele de baraj, iar 9 dintre finalisti au facut parte din Lotul National al Romaniei.

Rezultate obtinute de acestia din urma la cea de-a douasprezecea editie a Olimpiadei de Informatica a tarilor din Europa Centrala (CEOI), desfasurata anul trecut la Sarospatak (Ungaria), au clasat Romania pe locul al doilea in clasamentul neoficial pe natiuni, dupa echipa Poloniei.

Pentru prima data in istoria de 12 ani a CEOI, un elev roman a obtinut medalia de "aur absolut". Acesta este Dan Ionut Fechete (Liceul de Informatica "Spiru Haret", Suceava), finalist al competitiei ".Campion" 2005. Acestuia i s-au alaturat Leonard Crestez (Colegiul National "Nicolae Balcescu", Braila, medaliat cu argint), Marin Radu (Colegiul National "Unirea" Focsani, medaliat cu bronz) si Sorin Stancu-Mara (Liceul International de Informatica Bucuresti, medaliat cu bronz) - si ei printre finalistii editiei ".Campion" 2005.

"Concursul este de la an la an tot mai puternic. Anul acesta, punctajele elevilor sunt mult mai mari decat in anii precedenti, de aceea ne asteptam la rezultate pe masura. Totodata, nu poate decat sa ne bucure dorinta elevilor din alte tari de a participa la ".Campion". Uram mult succes tuturor participantilor", a spus prof. Ema Cerchez, coordonatoarea concursului. 

La ".Campion" poate participa orice elev care are acces la un computer conectat la Internet. Competitia este structurata pe grupe de varsta: grupa mica - elevi pana la clasa a IX-a inclusiv; grupa mijlocie - elevii din clasa a X-a si grupa mare - elevii din clasele XI-XII, insa, pentru cei mici, dar avansati in domeniul pregatirii informatice exista posibilitatea de a concura la o grupa mai mare.

Cei inscrisi in concurs fac pregatire in runde, in cadrul unei runde fiind propuse spre rezolvare cate doua probleme de factura algoritmica. Rezolvarea problemelor pe care participantii urmeaza sa le rezolve in doua saptamani presupune implementarea solutiei in unul dintre limbajele de programare Pascal, C sau C++ si trimiterea acesteia spre evaluare prin intermediul site-ului oficial al concursului – http://Campion .edu.ro/. (De asemenea, s-a infiintat si un forum de discutii - http://forum.portal.edu.ro/ index.php?showforum=68 - pentru copii si tineri cu pasiuni comune).

Rundele de pregatire alterneaza cu cele de concurs. O data pe luna are loc o runda de concurs, in care participantii rezolva problemele propuse contra timp, in scopul de a se antrena pentru competitiile de informatica - elevii trebuie sa trimita solutiile numai prin intermediul site-ului, pana la data si ora specificata ca moment de terminare a rundei respective.

Toate solutiile trimise sunt evaluate cu soft de evaluare automata, in conditii similare cu cele existente la olimpiadele internationale de informatica.

In saptamana urmatoare evaluarii, autorii problemelor posteaza pe site o solutie posibila pentru problemele propuse, precum si testele utilizate pentru evaluare. (D.P.)




  Trafic.ro - clasamente si statistici pentru site-urile romanesti

stirile de azi  |  arhiva  |  foto  |  meteo  |  parerea ta  |  contact  |  info

Raspunderea pentru continutul materialelor publicate apartine autorilor.
In cazul unor materiale preluate dupa agentiile de presa sau
dupa declaratiile unor personalitati, raspunderea le apartine