"...Sunt romāni care n-au fost niciodata la Iasi, desi n-ar trebui sa fie niciunul, caci cine n-a fost aici, nu poate sa strabata cu intelegerea foile celor mai frumoase cronici, nu se poate patrunde dupa cuviinta de spiritul trecutului nostru, care traieste in acest loc, mai viu si mai bogat decāt oriunde aiurea..."

Nicolae Iorga

Exista oare vreo expresie mai potrivita sa caracterizeze aceasta fantastica performanta a omului din cea de a doua jumatate a secolului nostru, decāt lapidarul vers arghezian?

"Secunda-ntrece veacul"

CLASA a XII-a A

Fostilor elevi si celor mai tineri prieteni ai mei, la pragul intre ceea ce a fost adolescenta ceea ce este tineretea, le doresc sa tinda mereu spre un ideal " care nu este altceva decāt punctul culminant al logicii, asa cum frumosul nu este altceva decāt culmea adevarului. A iubi frumosul inseamna a avea lumina".

prof. Ioana Diaconu

Cu sentimentul bucuriei si totodata al nostalgiei despartirii de o noua serie de absolventi avem convingerea ca am modelat oameni adevarati, ca le-am sadit in inimi dragostea de munca, dorinta de autodepasire, cinstea, omenia, dragostea de tara.
Absolvirea liceului reprezinta pentru fiecare tānar nu numai incheierea unei importante etape de studii, ci, mai ales atestatul maturizarii si implinirii, certificatul personalitatii si profilul viitorului om.
De aceea urarea noastra de drum bun este insotita de dorinta fierbinte de a va realiza deplin pe plan profesional si social-cetatenesc, de dovedi prin fapte recunostinta pentru tara si de a cinsti scoala unde v-ati format.

prof. Octavian Lefter

Dascalii nostri

CLASA a XII-a B

Viata va fi pentru voi in continuare un prilej de a va afirma maturitatea. O veti dovedi prin taria cu care va veti bate pentru adevar, prin tenacitate, perseverenta si luciditate, dar mai ales prin calitatea concluziilor pe care le veti trage si dupa modul in care veti actiona pentru a vi le impune.

prof. Emil Alexandrescu

 

Descarcare pagini pliant (zip, ~1,2MB)